Тъй като малките фирми продължават да се възползват от онлайн рекламата, за да подобрят възвръщаемостта на инвестицията си, изработката на лендинг страница често е пренебрегвана част от процеса.

Тя обаче може да бъде жизненоважна за постигане на вашите бизнес цели.

Накратко, лендинг страницата, или позната още като целева страница, е ключова характеристика, която трябва да имате във вашия маркетингов арсенал. Тук ще разгледаме как можете да използвате я използвате за постигане на вашите бизнес цели.

Преди това обаче трябва да отговорим на един съществен въпрос – Каква е разликата между начална страница и лендинг страница?

Web Site

– Хората, попадащи на началната ви страница, вече ви познават. Повече от тях вероятно са отворили директно вашия уеб адрес. Те може редовно да посещават сайта ви или да сте им били препоръчани от някой познат. Тези хора се нуждаят от цялата навигация и ресурси на вашия сайт, за да могат да продължат да ви опознават по-добре.

– От друга страна, хората, които се озовават на лендинг страницата ви, не ви познават. Те са намерили нещо онлайн, което води обратно към тази страница. За разлика от предишния тип потребители, тези тук трябва да бъдат убедени, образовани и накарани да се чувстват комфортно, че вие ​​и вашият бизнес имате решението на проблема им. Те не трябва да имат никаква навигация, тъй като искате да поддържате комуникацията ви проста и директна. Уверете се, че не им давате твърде много опции или твърде много информация. Не забравяйте, че целта ви е да ги накарате да взаимодействат с вас.

7 предимства на лендинг страиицата

Както вече стана ясно, изработката на лендинг страница е много важен елемент за разширяването на бизнеса ви. Ето и някои ползи от нея:

– Лендинг страниците ви помагат да достигнете до нова пазарна ниша или да рекламирате нов продукт.

– Увеличаването на реализациите е едно от предимствата им, което води до повече купувачи и повече пари за вашия бизнес.

– Когато свържете лендинг страница с конкретна маркетингова кампания, можете да анализирате кои канали носят повечето потенциални клиенти, както и какви теми и предложения интересуват вашата аудитория.

– Лендинг страниците подобряват кампаниите за платено търсене.

– Генерирането на потенциални клиенти е основното качество, което тези страници притежават. Чрез тях бизнесът получава телефонни обаждания или се изпращат формуляри от групата заинтересовани купувачи, които могат да се превърнат в потенциални клиенти.

– Лендинг страниците допринасят за повишаване на доверието към вашия продукт или услуга. Когато потребителите смятат, че разбирате техните проблеми и ги решавате по най-добрия начин, те ще продължат да залагат на това, което им предлагате. Ето защо е необходимо да оптимизирате максимално тази част от своя уебсайт, а и не само.

– Този тип страници водят до повишаване на осведомеността за марката.

Web Site

Лендинг страницата се счита за най-добрия инструмент за генериране на потенциални клиенти и маркетинг, наличен в дигиталното пространство. Не губете време, а започнете още днес. Ако нямате стратегия за изработка на лендинг страница, това не бива да ви плаши, тъй като е нормално да не разбирате от всичко. В този случай най-добре е да се обърнете към специалист, който ще ви даде ценни съвети и ще ви помогне с начинанието.

Facebook Comments