Мъжки модел на плешивост: скала на Норууд

Класификация на мъжката андрогенна алопеция, често наричана мъжка плешивост, е класифицирана от д-р Хамилтън в началото на 1950-те години. Тя се различава от женската плешивост, тъй като загубата на коса не се характеризира с загуба на коса по цялия скалп, а в горните области на главата, но също и в предната част на скалпа.

Първоначално Хамилтън е класифицирал алопецията само в 5 етапа, но по-късно Норууд отново се занимава с въпроса, като допълнително подобрява скалата , добавяйки етапи за актуализиране на прогресията на косопад при хората. Поради тази причина сме свикнали да чуваме за скалата на Хамилтън-Норууд, която сега се използва за класификация на плешивостта.

Нивата започват от номер I, където не се идентифицира истинска плешивост, но може да се види, че има отдалечаваща се линия на косата. Продължавайки през различните етапи, достигаме до етап VII, където изтъняването на косата и предната и горната част на главата са свързани, може да се смята за плешивост.

ЕТАПИ НА НОРУУДСКАТА СТЪЛБИЦА

СТАДИИ I. Малки проблясъци на висока линия на косата в предната част на главата. Настъпва незначителна загуба на коса.
СТАДИИ II. Високата линия на косата е малко по-очевидна и опадалата коса вече е много, може да има малко изтъняване на косата в горната част на главата.
СТАДИИ II A. Наблюдава се по-голяма отстъпващата линия на косата, изтъняване на косата и в предната част на главата. Разреждането във високата част е малко по-очевидно.
СТАДИИ III. Изправени сме пред истинско оплешивяване. Забелязва се определена дълбочина на отдалечаващата се линия на косата, която е много тънка и започва да се вижда връзка между предната част на главата и горната част.
СТАДИИ III A. Можем да го считаме за вариант на предишния етап, отбелязваме само малко по-широко разпространение.

Как лесно и бързо можете да прикриете неудобството

Съществуват различни видове продукти, с които лесно и бързо можете да прикриете това неудобство. Такъв е козметичният продукт Qazami Hair Fibers Make Up, достъпен вече и в България. Предлага се в седем различни цвята. Това е иновативен продукт направен от памучни микро-фибри, които носят отрицателен електричен заряд. Това помага на микро-фибрите да се прикрепят за Вашата коса и да се задържат там. Това е напълно натурален и естествен продукт, който няма да навреди на Вашият скалп и не отежнява косата. Устойчив е на вятър и слаб дъжд. Може да бъде отмит просто със шампоан. Нанася се на суха коса. Можете и да фиксирате фибрите с Qazami hair fixing spray. Той има също стилизиращо свойство и приятен аромат.

Коментари с Facebook